Anka ā l'Orange

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 kg anka
4-6 apelsiner
2-4 msk grand marnier
Kummin
1 litet lagerblad
1 krm timjan
2 Ŋ dl brunsås

Gör så här

Bind upp fågeln till en jämn, oval form. Spara hals, hjärta, vingar och lever till såsen. Salta och peppra fågeln lätt och lägg med ena lårsidan upp i en gallervagga i långpanna.

Stek i ugnen 175°,15-20 minuter och därefter 15-20 minuter med andra lårsidan upp. Stek slutligen med bröstet upp i ytterligare 20-25 minuter. Tag upp fågeln och tranchera den vackert. Arrangera på ett serveringsfat och varmhåll.

Bryt ned skrovet i bitar och bryn i en gryta tillsammans med hals, hjärta, vingar och lever. Späd med brunsås och koka på hög värme minst 30 minuter med kummin, timjan och lagerblad. Sila upp såsen och späd med 2 dl saft av pressad apelsin samt grand marnier.

Skala 1 apelsin tunt, strimla skalet och koka upp i lite vatten. Skala 2 apelsiner och skär klyftorna mellan hinnorna. Servera ankan med såsen och garnera med skalstrimlor och de renskurna klyftorna.
Visningar:
8986
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Kerstins krämig
av Josses
över 2 månader
Rainbow cupcake
över 2 månader
Kycklingpaj á l
av Gutis
över 2 månader
Saras köttpaj
över 2 månader
Halloweentårta
av tina62
över 2 månader
Chilimarinerad
av UllaC
över 2 månader