Ankis chokladbakelser

Världens godaste, och för sin smak lättaste, bakverk inom chokladväg. Extremt socker- och fettrika men precis lika goda som de är beroendeframkallande. Gör en dubbel sats direkt, för säkerhets skull!

Betyg (17 röster)
Antal personer
20 st
Ankis chokladbakelser

Ingredienser

Kakor:
1½ tsk vaniljsocker
1½ dl mjöl
1 tsk salt
4 msk kakao
100 g smält smör
3 dl socker
2 ägg

Glasyr:
100 g smör
2 dl vispgrädde
2 tsk mjöl
4 msk socker
4 tsk kakao

Gör så här

Sätt ugnen på 160°.

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop.
Häll upp smeten i bullformar av aluminium och grädda 15 minuter, inte mer. Kakorna ska inte se färdiga ut. Medan kakorna gräddas görs glasyren.

Låt alla ingredienserna till glasyren koka ihop tills de tjocknat lite. Glasyren ska fortfarande vara ganska lös, den tjocknar när den kallnar.

Ta ut kakorna ur ugnen och låt plåten falla ner på bänken så kakorna sjunker ihop lite. Häll glasyr i mitten av kakorna. Sätt genast in i frysen där de får stelna.
Äts halvtinade eller direkt från frysen.
Visningar:
17767
Sparat:
490

LIKNANDE RECEPT

Chokladbakelse/
av elira
över 2 månader
Vit chokladfond
av ros
över 2 månader
Moussebakelser ..
av ros
över 2 månader
Krämiga Choklad
över 2 månader
Leilas varma ch
över 2 månader
Ankis Chokladba
över 2 månader