Ankis Chokladbakelser

En läcker utveckling av kladdkaka bakar Anki som bakelser i aluminiumformar. De går bra att frysa om det blir kakor över.

Betyg (9 röster)
Antal personer
Ca: 20 st
Ankis Chokladbakelser

Ingredienser

2 ägg
3 dl socker
100 g smält smör
4 msk kakao
1 krm salt
1 ½ dl mjöl
1 ½ tsk vaniljsocker

Glasyr:
100 g smör
4 msk socker
2 tsk mjöl
4 tsk kakao
2 dl vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 160°.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll upp i vanliga (bull-,) aluminiumformar och grädda 15 minuter, inte mer, kakorna ska inte se färdiga ut.

Medan kakorna gräddas görs glasyren: Låt alla ingredienserna koka ihop tills de tjocknat lite. Glasyren ska fortfarande vara ganska lös, den tjocknar när den kallnar.

Ta ur kakorna ur ugnen och låt plåten falla ner på bänken så kakorna sjunker ihop lite. Häll glasyr i mitten av kakorna. Låt kakorna kallna.
Visningar:
7966
Sparat:
197

LIKNANDE RECEPT

Chokladbakelser recept
Ankis chokladba..
över 2 månader
Chokladbakelse/
av elira
över 2 månader
Vit chokladfond
av ros
över 2 månader
Moussebakelser ..
av ros
över 2 månader
Krämiga Choklad
över 2 månader
Leilas varma ch
över 2 månader