Ann-Maries kaka

Vansinnigt enkel och snabbakad kaka!

Betyg (2 röster)
Antal personer
1 st

Ingredienser

2 ägg
1 äggvita
2 dl socker
2 dl mjöl
1 dl varmt vatten

Glasyren:
75 g margarin
1 äggula
1 dl socker
2 tsk vanillinsocker

Gör så här

Blanda ägg och socker, vispa pösigt, häll i mjölet och sist vattnet. Smörj en rund form med margarin och strö över ströbröd.
Grädda kakan i 20 min i 175-200gr
Under tiden görs glasyren,
Smält sakta margarin och socker i en kastrull. Tillsätt vanillinsockret och allra sist äggulan. Efter gulan har tillsats får inte smeten koka!

Häll glasyren över varm kaka och stick lite i kakan med en gaffel el dyl så glasyren rinner ner i den. Garnera glasyren med cocos.

Variationer:
Häll cacao i smeten och ha en gul glasyr med cocos.
Byt ut vattnet mot pressad apelsin, häll cacao i glasyren och garnera med syltat apelsinskal.
Häll några droppar bittermandelolja i smeten och hackad mandel i glasyren.
Garnera glasyren med strössel, kanderade blommor, flisad blockchoklad (då måste glasyren ha kallnat) eller med små bär till exempel blåbär eller
Visningar:
2115
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Kaka recept
Underbar kladdk..
av Elis
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Twix julgodis
av Sajsa
över 2 månader
Bountykaka
av Bodil56
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Marängäppelkaka
över 2 månader