Anna Panna

En krämigt god kasslerpaj som blir succé bjudningen. Serveras med en god sallad till.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Deg:
150 gr smör el marg
4 dl mjöl
1 tsk salt
3 msk kallt vatten
Fyllningen:
200 gr kassler
200 gr färska champinjoner
2 gula lökar,
1 burk krossade tomater
2-3 msk tomatpuré
1 tsk stött rosmarin
1/2 tsk stött timjan
salt & peppar
125 gr philadelphiaost med vitlök
ev. riven ost

Gör så här

Gör pajdegen och tryck ut i en pajform. Låt vila kallt 15 min. Grädda det naggade skalet i 200 grader ca 15 min. Strimla kassler. Fräs champinjonerna. Finhacka lök som får fräsas mjuk utan att ta färg. Blanda i krossade tomater och tomatpurén och låt koka tills all vätska försvunnit. Krydda med stött rosmarin, stött timjan, salt & peppar. Blanda i philadelphiaost. Lägg strimlad kassler i pajskalet. Strö över champinjonerna, häll över röran och strö ev. över riven ost. Grädda nedre delen av ugnen i 200 grader 15-20 min.
Visningar:
2835
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader