Annas bästa banankaka

Kakan är bakad i en stor form, 26 cm i diameter. Förvara kakan i kylskåp, då smakar den bäst.

Betyg (2 röster)

Ingredienser

150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl ( 300 g)
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
4 välmogna medelstora bananer
½ dl kallt kaffe

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 26 cm i diameter.

Vispa smör och socker med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills allt är blandat och lite fluffigt.

Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål. Mosa bananerna med en gaffel. Tillsätt mjölblandningen, bananer och kaffe. Vänd runt med en slev.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt kakan svalna något innan den serveras.
Visningar:
2755
Sparat:
49

LIKNANDE RECEPT

Banankaka recept
Banankaka
över 2 månader
Banankaka
över 2 månader
Banankaka med t..
över 2 månader
Rabarber- och b
av cecland
över 2 månader
Banankaka
av jenny.s
över 2 månader