Annelies äppeltårta

Pajskalet blir sprött med lite bakpulver tillsatt i degen och crème fraiche gör fyllningen god och krämig.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 bitar

Ingredienser

Pajdeg:
150 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl ( 180 g)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
4 - 5 äpplen
2 tsk kanel
1 msk strösocker
2 dl crème fraiche
2 dl riven mandelmassa
1 msk vaniljsocker
1 äggula

Gör så här

Pajdeg:
Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner ägget. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det och arbeta samman till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (24 cm). Låt vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.

Fyllning:
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och skaka dem i en plastpåse tillsammans med kanel och socker.

Blanda samman övriga ingredienser till fyllningen. Lägg äppel-klyftorna i botten och häll på crème fraicheblandningen. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 40 min. Täck med folie om den ser ut alltför mörk. Servera med glass.
Visningar:
1266
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Äppeltårta recept
Äppeltårta med ..
av UllaC
över 2 månader
Äppeltårta med
över 2 månader
Äppeltårta
över 2 månader
Äppeltårta..
av Walla2
över 2 månader
Gretas Äppeltår
av look
över 2 månader
Äppeltårta med
över 2 månader