Annicas laxpaj

Krämig och god paj som tom uppskattas av sambon som inte gillar fisk!

Betyg (2 röster)
Antal personer
4-5

Ingredienser

Pajdeg
3 dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
150 g smör eller margarin
4 msk vatten

Fyllning
4 laxfileér, skurna i små bitar
3-4 schalottenlökar, finhackade
Ca 150 g fetaost
2 burkar Creme Bonjour Cuisine schalottenlök/gräslök
1 ägg
2 dl riven ost

Gör så här

Blanda ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform. Nagga botten och förgrädda skalet i 10 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.

Stek fisken och löken tillsammans. Det är mycket viktigt att fisken inte kryddas, den ska bara stekas. Blanda fisken och löken med fetaost, Creme Bonjour Cuisine och ägget. Häll alltsammans i pajskalet och toppa med riven ost. Grädda ca 35-40 minuter i mitten av ugnen i 200o.

Servera med bröd och sallad.

Pajen går utmärkt att frysa in.
Visningar:
5344
Sparat:
120

LIKNANDE RECEPT

Laxpaj recept
Underbar laxpaj
över 2 månader
Varmrökt laxpaj
av anenik
över 2 månader
Laxpaj med spen
över 2 månader
Underbar laxpaj
av Kira68
över 2 månader
Portionsstora l
av ros
över 2 månader
Kall laxpaj
av mykolo
över 2 månader