Annikas smakrika köttgryta

Allt i ett. Går att förbereda dagen innan.

Betyg (2 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 kg bogstek eller nötgrytbitar
2 msk tomatpuré
3 dl rödvin
9 dl höns-eller köttbuljong
0,5 tsk salt
1 krm peppar
6 st lagerblad
4 st timjankvistar , färska
10 st vitlöksklyftor
8 st schalottenlökar , skurna i kvartar
0,5 dl cashewnötter
0,5 dl sötmandel , skållad
1 påse torkade aprikoser
1 dl russin
3 msk maizenamjöl
0,5 dl vatten
18 st medelstora potatisar

Gör så här

1. Bryn grytbitarna i omgångar i en stekpanna.Lägg över i en stor gryta.Tillsätt tomatpure,rödvin,buljong,lagerblad och timjankvistarna.Smaka av med salt och peppar.Koka på svag värme 1,5-2 tim eller tills köttet är mört.
2. Koka under tiden potatisen och låt den svalna.(Kall kokt potatis har lägre GI-värde).Fräs vitlöksklyftorna(delas om de är stora),schalottenlökarna skurna i fyra klyftor,nötter och mandel(skållad),aprikoser och russin i lite fett i stekpannan.
3. Häll över i grytan.Tillsätt även potatisen i grytan.Rör försiktigt om i grytan.Låt koka upp och bli genomvarmt.Rör ut maizena i vattnet och red av om man önskar en simmigare sås.
Visningar:
7503
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader