Annorlunda fiskpinnar

Dessa underbart knapriga och välkryddade fiskpinnar serveras med en pikant mangosalsa från det mexikanska köket.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 frusna torskblock à 400 g
1 citron
1 tsk paprikapulver
1 krm kajennpeppar
1 tsk oregano
1 ½ dl ströbröd
2 äggvitor
Salt

Salsa:
1 burk röda eller svarta bönor, 400 g
1 mango
250 g majs
1 burk gröna tomater, 400 g
3 msk olja
Salt

Gör så här

Låt fiskblocken halvtina. Skär varje block i fyra delar så att du får totalt åtta fiskpinnar. Riv 1 msk citronskal och pressa saften ur citronen. Droppa 2/3 av citronsaften över fisken och låt det dra ca 10 minuter.

Blanda citronskal, paprikapulver, kajennpeppar, oregano och ströbröd i en djup tallrik. Vispa ihop äggvitorna med resten av citronsaften i en annan tallrik.

Spola bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skala mangon och skär fruktköttet i tärningar. Blanda majs, bönor och mango i en kastrull och värm upp. Låt sjuda på medelvärme i 5 minuter. Blanda ner tomaterna med sin saft och koka upp. Blanda ner 1 tsk olja och smaka av med salt. Täck över och håll det varmt.

Hetta upp resten av oljan och salta fisken. Vänd fisken först i äggvitan och sedan i ströbrödsblandningen. Stek i oljan ca 5 minuter på varje sida beroende på tjocklek. Servera med salsan till.
Visningar:
1137
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Fiskpinnar recept
Fiskpinnar med ..
av tina62
över 2 månader
Hemlagad remoul..
över 2 månader
Dillsås
över 2 månader
Langos, en unge
av BSA
över 2 månader
Remuladsås
över 2 månader
Falsk remoulad
av MrsC
över 2 månader