Anns problemkaka (Apelsin och chokladkaka)

Lycka till med denna kaka!
Ingen annan än Anns mamma har tidigare klarat att baka denna kaka men matklubbens medlemmar har tydligen inga problem med att baka den! Får nog döpa om kakan snart... Själv har jag trott mig lyckas men när jag satt kniven i kakan har den runnit. Skall snart prova igen. Smaken är supergod och smeten kan man äta som godis. Men enligt Ann skall detta bli en fast, saftig kaka nästan som mazarin är innuti. Har tyvärr inte fått smaka kakan som den ska vara.

Betyg (4 röster)
Antal personer
8-10
Anns problemkaka (Apelsin och chokladkaka)

Ingredienser

200 gr smör
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl koncentrerad apelsinjuice
100 gr mörk blockchoklad

Gör så här

Sätt ugnen på 175C
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst.
Tillsätt ägg ett i taget under omrörning.
Blanda mjöl och bakpulver.
Rör försiktigt ner mjöl och bakpulver växelvis med juicen i smeten.
Hacka blockchokladen grovt och rör ner i smeten.
Grädda i en smord bröad form i 40-45 minuter.
Låt svalna lite innan den tas ur formen.
Visningar:
3076
Sparat:
95

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.