Ansjovis- och tomatfylld rödspätta med potatismos

Älskar rödspätta

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

4 rödspättafiléer (250 g)
5 dl fiskbuljong
4 ansjovisfiléer
2 tomater
2 msk hackad dill
1/2 fänkål

Potatismos:
4-5 potatisar (450 g)
1 1/2 dl lättmjölk
1/2 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar

Gör så här

1. Tina spättafiléerna. Koka upp fiskbuljong i en låg vid kastrull.
Lägg i filéerna och koka i ca 1 min. Lyft upp dem med hålslev och
dra bort eventuellt skinn. Lägg dem på ett fat och håll dem varma
under folie. Låt fiskbuljongen koka ner tills det återstår ca 2 dl.
2. Hacka ansjovisen. Dela, kärna ur och finhacka tomaterna.
Blanda ansjovis, 1 tomat (spara den andra till fänkålen) och dill.
Lägg ihop spättafiléerna med ansjovisröran.
3. Strimla fänkålen och koka den mjuk i fiskbuljongen ca 3 min.
Tillsätt tomaten. Häll de varma grönsakerna över fisken och
garnera med dill.
4. Servera med potatismos.
Visningar:
1318
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Potatismos recept
Tomas goda fisk..
av remmen5
över 2 månader
Fiskgratäng med..
av ros
över 2 månader
Lyxig fiskgratä
av gosmosa
över 2 månader
Plankstek med f
över 2 månader
Oxfilégratäng
av lennali
över 2 månader
Västerbottenlax..
av ros
över 2 månader