Ansjovis-&potatistårta

Servera som tårta eller i små smakbitar

Betyg (2 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

250 g kavring
75 g smör
3 gelatinblad
1 rödlök
8 st ansjovisar
8 st skalade kalla potatisar
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad gräslök
3 dl kesella gourmet
3 dl creme fraiche
salt
peppar

Garnering:
rom
dill eller gräslök

Gör så här

1. Kantskär kavringen och mixa i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det till kavringen. Täck botten på en springform med plast och tryck ut ett jämnt lager av kavringen. Ställ kallt.
2. Lägg gelantinet i blöt i kallt vatten.
3. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka ansjovisen och skiva den kalla potatisen.
4.Blanda rödlök,ansjovis, skivad potatis,dill och gräslöken tillsammans med kesella och creme fraiche.
5. Lägg det uppblötta gelatinbladet i en kastrull och värm med 4 msk creme fraiche till det smälter. Vänd försiktigt ner det smälta gelatinet med resten i bunken. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över kavringsbottnen. Kyl i minst 6 timmar.
6. Lossa tårtan försiktigt ur formen och garnera med rom och dill.

Serverera som tårta på buffe eller små smakbitar.
Visningar:
2318
Sparat:
43

LIKNANDE RECEPT

LCHF - Janssons
av tompa48
över 2 månader
Tunnbrödsrulle
över 2 månader
Minipajer med a
av rezept
över 2 månader
Mellans kalla b..
över 2 månader
Kalops a la Lei..
av tina62
över 2 månader
Kålpudding när
över 2 månader