Ansjovisfylld strömming

Strömming är en svensk delikatess, här med en spännande ansjovisfyllning. Servera med potatispuré, gurksallad och ett glas öl.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

16 strömmingfiléer
1 dl rågsiktsmjöl
1 tsk salt
2 msk smör eller margarin

Fyllning:
½ gul lök , hackad
2 skivor vitt bröd
1 burk ansjovis med spad
1 knippa dill
1 msk olja

Gurksallad:
½ slanggurka
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
3 msk kapris
2 msk kaprisspad

Gör så här

Fyllning: Skär löken i bitar och skär bort kanterna på brödet. Blanda ansjovis, dill, bröd och lök i en mixer. Tillsätt 1-2 msk ansjovisspad och olja. Klipp av ryggfenan på strömmingsfiléerna. Bred fyllningen på 8 av filéerna och lägg de andra 8 filéerna ovanpå.

Blanda rågsikt och salt i en djup tallrik. Panera strömmingsfiléerna på båda sidor. Hetta upp 1 msk matfett i en stekpanna och stek 4 dubbla filéer ca 3-4 minuter på varje sida. Hetta upp ytterligare 1 msk matfett och stek resten av strömmingen på samma sätt.

Gurksallad: Kärna ur gurkan så att all vätska försvinner. Dela gurkan på längden och kärna ur den med en sked. Skiva gurkan i lite grövre skivor. Skala och finhacka löken. Hetta upp matfettet och fräs gurka, lök och kapris i cirka 3 minuter. Tillsätt kaprisspadet och fräs ytterligare cirka 30 sekunder.
Visningar:
1042
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Knapriga olivbo
över 2 månader
Strömming i ugn
av evaldo
över 2 månader
Kräftströmming
av matnytt
över 2 månader
Inlagd strömmin
av mammis
över 2 månader
Monikas vitlöks
över 2 månader
Strömmingslåda
över 2 månader