Ansjovisfyllda spättfiléer

Ansjovisälskarens dröm.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 spättfiléer
1/2 tsk salt
1 liten ask ansjovisfiléer á 50 g SPARA SPADET
1/4 liten purjolök
1 - 2 msk ströbröd
2 tomater
1 liten knippa dill

Sås:
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vatten
1 msk vetemjöl
rivet skal av 1/2 citron
2 msk pressad citronsaft
salt
peppar

Gör så här

Skölj och torka av fisken. Lägg ut spättfiléerna på arbetsbordet och strö över salt.

Ansa purjolöken och strimla den. Förväll purjolöken i lättsaltat vatten. Låt purjolöken rinna av.

Låt ansjovisfiléerna rinna av men spara spadet. Hacka dem fint. Fördela purjolök och ansjovis ovanpå fisken. Vik spättfiléerna dubbla och lägg dem i smord eldfast form. Häll ansjovisspadet runtom.

Vispa samman grädde, vatten och mjöl i en kastrull. Låt det koka under omrörning, ca 3 minuter. Tillsätt rivet citronskal och pressad citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Häll såsen över fisken. Fördela ströbrödet ovanpå. Stek fisken mitt i ugnen ca 15 minuter.

Hacka tomater och dill. Strö det över fisken och stek i ytterligare några minuter. Bjud ett luftigt potatismos till.
Visningar:
1138
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Knapriga olivbo
över 2 månader
Indonesisk spät
över 2 månader
Ostbollar med o
av MrsC
över 2 månader
Fiskgratäng
över 2 månader
Ostfylld spätta
över 2 månader