Ansjovispytt på bröd med stekt vaktelägg.

För den som vill ha lite extra.
Vaktelägg kan vara svåra att få tag på. Bör oftast beställas.
Man kan även servera med vanliga rödbetor som man strimlar och lägger på.

Betyg (0 röster)
Antal personer
5-10

Ingredienser

6 dl fryst tärnad potatis
1 gul lök, finhackad
smör till stekning
125 g ansjovisfilé + spad
1 krm svartpeppar
2 krm salt
tunnskuret fullkornsbröd
vaktelägg
smör till stekning
inlagda rödbetor

Gör så här

Tina potatisen. Stek den gyllenfärgad i en stekpanna med smör tillsammans med löken.
Blanda ner fint skuren ansjovisfilé och blanda även ner ansjovisspadet. Smaka av med peppar och salt. Låt steka tills vätskan kokat in.
Stansa ut rundlar ur brödskivorna. Lägg på ansjovispytt. Stek vaktelägg och lägg dem överst eller garnera med små bitar inlagd rödbeta.
Visningar:
2605
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.