Ansjovisrulle

Utmärkt buffé, lunch och nattamat!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

50 g smör eller margarin
4 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl vetemjöl
3 äggulor
2 msk ansjovisspad
3 äggvitor
½ tsk bakpulver

Fyllning:
2 stora gula lökar
1 stor purjolök
1 msk olja eller smör
1 burk ansjovisfilé à 125 g
2 dl riven ost
1 dl hackad persilja
1 dl riven ost till gratinering

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C. Smält matfettet i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölk, grädde och mjöl under kraftig omrörning. Låt smeten småkoka någon minut. Tillsätt äggulorna, en i taget, och ansjovisspadet. Låt smeten svalna.

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt bakpulver och fortsätt vispa en liten stund. Vänd ner detta i smeten. Smörj ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten jämnt över papperet.

Sätt in långpannan långt ner i ugnen och grädda i ca 20 minuter. Skala och hacka lökarna. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Fräs alltsammans mjukt i matfettet i en kastrull. Grovhacka ansjovisen och tillsätt den och resten av ansjovisspadet. Vänd den gräddade bottnen upp och ner på ett stort bakplåtspapper.

Fördela fyllningen jämt ovanpå. Strö på riven ost och persilja. Rulla ihop rullen från långsidan. Så här långt kan du förbereda. Strö på lite ost och gratinera i 250°C i 8?10 minuter. Servera med något grönt.
Visningar:
2824
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Ansjovisrulle recept
Wienerschnitzel
av Beson
över 2 månader
Ansjovisrulle..
av ros
över 2 månader
Ansjovisrullar
av MrsC
över 2 månader
Ansjovisrulle
av birgit4
över 2 månader
Gratinerad ansj
över 2 månader