Apelsin- och kanelmarinerat spjäll

Got men lite kladdig

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg Tjockskuret revbensspjäll

Marinad
1 Apelsin; saften av
2 tsk Soja; kinesisk
3/4 tsk Kanel; malen
1 tsk Salt
1 tsk Svartpeppar; malen
2 tsk Konjak; kan uteslutas

Gör så här

Blanda alla ingredienser till marinaden, lägg spjället i en plastpåse med marinaden och knyt till. Lägg i kylskåpet och marinera över natten. Vänd påsen ett par gånger under tiden.

Sätt ugnen på 175°. Skåra den köttiga sidan på spjället i fyrkanter med en vass kniv och lägg det på ett ugnssäkert fat med den beniga sidan uppåt. Pensla med marinaden.

Stek spjället mitt i ugnen 30 minuter, vänd på det, pensla med marinaden igen och stek ytterligare ca 1 timme med den köttiga sidan uppåt.

TIPS: Om man vill kan man katrinplommonspäcka spjället också. Gör hål i revbensspjället med en kniv och stick in 10-12 urkärnade katrinplommon. Gör sedan som ovan med marinad, stekning etc.
Visningar:
962
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Påskmoussetårta..
över 2 månader
Kladdkaka med a
över 2 månader
Min Sockerkaka!
över 2 månader
Apelsinpannacot
av lennali
över 2 månader
Tryffeltoppad k
av suss_b
över 2 månader
Knäckiga havrer
av Ullis1
över 2 månader