Apelsinflarn

Havregryn får en lätt mandelsmak när de används i kakor som dessa och sakta rostas under gräddningen. Apelsinsmaken gör flarnen lite extra festliga.

Betyg (0 röster)
Antal personer
60 st

Ingredienser

125 g smör eller margarin
1,5 dl strösocker
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
3/4 tsk bikarbonat eller 1,5 tsk bakpulver
2,5 msk syltade apelsinskal

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett och socker poröst.

Blanda havregryn, mjöl, bikarbonat och apelsinskal. Rör ner blandningen i sockersmeten och arbeta ihop allt till en deg.

Ta upp degen på en arbetsbänk. Rulla ut den till smala längder. Skär demi 60 bitar, ca 1,5 cm breda. Rulla bitarna till hasselnötsstora kulor.

Lägg degkulorna på bakpappersklädda plåtar. Tryck ut dem till flarn med hjälp av en gaffel. Doppa gaffeln i kallt vatten då och då så fastnar den inte i degen.

Grädda apelsinflarnen mitt i ugnen, ca 7 minuter. Låt dem svalna något innan de lossas från plåtarna. Låt dem sedan kallna på ett plant underlag.

Fyll med chokladkräm: Flarnen kan också läggas samman med chokladkräm mellan. En enkel chokladkräm gör du så här: Blanda 50 g rumsvarmt smör med 3/4 dl florsocker, 1-2 tsk vaniljsocker och 1-1,5 msk kakao till en smidig kräm.
Visningar:
1092
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Apelsinflarn recept
Kokos- och apel..
av pihal
över 2 månader
Sorbet med stjä..
av tina62
över 2 månader
Apelsinflarn
av tina62
över 2 månader
Vit chokladsorb
av Fin
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR