Apelsinglaserat revbensspjäll

Tjockskuret revbensspjäll som grillas eller ugnssteks ger ett saftigt och fint kött. Smaksättningen kan varieras på många olika sätt, t.ex. med färskpressad, ingefärskryddad apelsinsaft som ger en frisk smak.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg tjockskuret revbensspjäll
1 apelsin

Marinad:
Saft av 2 apelsiner
2 msk kinesisk soja
1 tsk mald ingefära
1 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

Lägg revbensspjället i en ugnssäker form med den feta sidan upp. Skåra ytan i ett rutmönster.

Blanda ingredienserna till marinaden och pensla köttet med den. Låt spjällen stå svalt i ca 2 timmar.

Stek spjället i 175 grader. Låt det först steka en halvtimme med den beniga sidan upp. Vänd därefter spjället och låt det steka vidare. Ös då och då med marinaden. Spjället är klart när köttet lossnar lätt från benen.

Skölj apelsinen och skär den i tunna skivor. Dela skivorna på mitten. Ca 10 minuter innan spjället är klart garnerar du det med apelsinskivorna. Pensla eller ös med steksky och låt spjället steka klart. Skär upp spjället i skivor och servera.
Visningar:
3664
Sparat:
75

LIKNANDE RECEPT

Revbensspjäll recept
Grillade revben..
av gummsen
över 2 månader
Marinerade spar
över 2 månader
Honungsglaserad
av Kicki8
över 2 månader
Riktigt kladdig..
av MrsC
över 2 månader
Rödkål
av MrsC
över 2 månader
Thailändska rev
av evaldo
över 2 månader