Apelsinglasstårta

Passar bra till jul eller egentligen hela året om!

Betyg (1 röst)
Antal personer
10 st
Apelsinglasstårta

Ingredienser

2 ägg (2 äggulor + 2 äggvitor)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft från en halv apelsin
2 dl creme fraiche
1 ½ dl vispgrädde
75 gr krossade pepparkakor

Gör så här

Vispa äggulor och socker poröst. Blanda ner creme fraiche och skalet + saften från apelsinen. Vispa grädden och äggvitorna för sig. Vänd sedan ner grädden och sedan vitorna.

Strö hälften av de krossade pepparkakorna i en form med lös botten. Häll försiktigt i smeten och strö sedan på resten av pepparkakorna.

Täck med folie och ställ i frysen minst 3 timmar.

Ta fram en stund före servering.
Visningar:
1634
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.