Apelsinknäck

Ett bra alternativ för nötalergiker.
Och riktigt gott!!!

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 90 st

Ingredienser

2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 msk smör
1 apelsin , rivet skal

Gör så här

Blanda allt utom apelsinskalen i en tjockbottnad kastrull.
Koka ganska kraftigt tills termometern visar 120-125 grader. Högre temperatur ger fastare knäck.
Rör då och då.
Om du inte har någon termometer så kan du göra ett kulprov istället.
Smaksätt med apelsinskal.
Ställ knäckformarna på en bricka och fyll dem med smeten. Låt stelna.

Om man vill så kan man även garnera knäcken med apelsinskal.
Visningar:
1002
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Apelsinknäck recept
Apelsinknäck 3
av Bodil56
över 2 månader
Apelsinknäck
över 2 månader
Apelsinknäck
av MalenaH
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR