Apelsinkräm

Läcker kräm som hälls upp i glas

Betyg (2 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

2 gelatinblad
2 dl pressad apelsin
1/2 dl strösocker
2 äggulor
2 msk cointreu eller annan apelsinlikör
1 dl vispgrädde
3 apelsiner

Gör så här

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa apelsinsaft, socker och äggulor i en kastrull och värm försiktigt tills det tjocknar. Det får inte koka.
Ta upp gelatinet och krama ur fem.
Smält i uppvärmd cointreu.
Rör ner i krämen och låt det svalna.
Vispa grädden styv och vänd ner i krämen.
Skala apelsinerna med en vass kniv och skär loss klyftorna.
Varva apelsinklyftor och kräm i ett glas. Låt stelna en timme i kylen innan de serveras
Visningar:
1695
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Apelsinkräm recept
Dubbla biskvier..
av zonale
över 2 månader
Familjens citro..
av zonale
över 2 månader
Saffransmakrone
över 2 månader
Apelsinchilikla
över 2 månader
Tårta - apelsin
över 2 månader
Chokladrulle me
av ros
över 2 månader