Apelsinkyckling med basilikasås

Möra kycklingfiléer steks med apelsin och örter och serveras med en krämig basilikasås. En njutning för både öga och gom!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingfiléer
0,5 dl vetemjöl
0,5 - 1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 - 2 tsk margarin
1,5 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 dl koncentrerad apelsinjuice
0,5 - 1 tsk torkad rosmarin
1 - 2 krm torkad dragon

Örtsås:
1 kruka färsk basilika
0,5 dl hackade valnötskärnor
1,5 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1 - 2 tsk maizena
Salt
peppar

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Blanda mjöl, vitlökspulver, peppar och salt och vänd kycklingfiléerna i blandningen.

Smält margarinet i en stekpanna och bryn filéerna långsamt på medelvärme tills de är vackert gyllenbruna, ca 5 minuter på varje sida. Lägg dem i en ugnsfast form.

Koka upp vatten, kycklingfond, apelsinjuice, rosmarin och dragon. Häll blandningen över köttet och täck med folie. Sätt in i ugnen och stek färdigt, ca 45 minuter, eller tills köttet är helt genomstekt.

Gör såsen: Finfördela basilika, valnötter, vatten och grönsaksfond i en mixer. Häll blandningen i en kastrull och koka upp. Red av med maizenamjölet utrört i lite vatten. Koka upp under omrörning och låt såsen koka tills den tjocknar, ca 1 minut. Smaksätt med salt och peppar. Skeda såsen över kycklingfiléerna och servera genast.
Visningar:
2433
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Apelsinkyckling recept
Apelsinkyckling..
över 2 månader
Apelsinkyckling
över 2 månader
Apelsinkyckling
över 2 månader
Apelsinkyckling
av pemmie
över 2 månader
Smalmat apelsin
över 2 månader