Apelsinmarmelad

God, enkel apelsinmarmelad utan några konserveringsmedel. Jag fryser in största delen av marmeladen i en plastlåda. Marmeladen blir inte hård i frysen utan det är lätt att ta en lagom mängd att förvara i glasburk i kylen. I kylen håller den i minst 1 månad.

Betyg (4 röster)
Antal personer
1 st
Apelsinmarmelad

Ingredienser

2 kg apelsiner
2 st citroner
8 dl vatten
2 l socker

Gör så här

Tvätta apelsinerna och citronerna noga i vamt vatten.
Skär i mindre bitar.
Koka upp vatten, apelsin och citron. Koka i 15 minuter.
Kör med stavmixer för att få en slätare marmelad.
Häll i socker och koka ytterligare 30 minuter.
Låt svalna och förvara i kyl det som skall ätas direkt, resten bör frysas. (Se kommentar)
Visningar:
20099
Sparat:
317

LIKNANDE RECEPT

Apelsinmarmelad recept
Apelsinmarmelad..
av tinah
över 2 månader
KRYDDIGA JULBRÖ
av epi
över 2 månader
Långpannepeppar
av zonale
över 2 månader
Inbakad brie
av Amika
över 2 månader
Enkla supergoda
av Marre73
över 2 månader
Pepparkaksbröd
av inc
över 2 månader