Apelsinsaft

Varför köpa saft när det är så enkelt att göra själv och blir mycket godare

Betyg (0 röster)
Antal personer
C.a 2 1/2

Ingredienser

1 kg apelsiner
1 citron
2 l kallt vatten
2 kg bitsocker
40 g citron eller vinsyra

Gör så här

Riv av det gula skalet och blanda med socker, citronsyra och vatten.Lös upp citronsyran eller vinsyran först i litet vatten. Pressa apelsinerna och blanda saften i bunken. Låt saften stå kallt. Rör i den då och då tills sockret lösts upp. Sila saften och ös upp den på flaskor.
1 msk askorbinsyra per liter färdig saft ökar vitaminhalten.
Visningar:
1054
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Apelsinsaft recept
Blodapelsinsaft
av Roggan
över 2 månader
Karibisk kyckli
över 2 månader
Alla hjärtans d
över 2 månader
Kassler med cur
av evaldo
över 2 månader
Pannacotta med
av lennali
över 2 månader
Örtbakad kalkon
över 2 månader