Apelsinsallad med pistasch- och marängtopp

Salladen kan göras klar långt i förväg, sedan är det bara att vispa och klicka på marängen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

5 vältvättade apelsiner
2 msk strösocker
2 msk citruslikör t ex Cointreau
1 granatäpple

Maräng:
2 äggvitor
3/4 dl strösocker
2 msk hackade pistaschnötter

Gör så här

Skär bort skalet från apelsinerna så att även den vita hinnan kommer bort. Skiva och skär dem i mindre bitar. Häll apelsinerna med saften i en skål, strö på socker och citruslikör. Skär loss skalet från granatäpplet och kräng det så att du kan pilla loss kärnorna.

Maräng: Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng.

Fördela salladen i glas eller små portionsformar. Klicka på marängen. Strö över hackade pistaschnötter. Gratinera med gasolbrännare eller under grill någon minut i ugnen. Obs! Kontrollera att formarna tål värme.
Visningar:
752
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Apelsinsallad recept
Saffransgul cho..
över 2 månader
Rabarberrutor m..
av zonale
över 2 månader
Pannacotta med
över 2 månader
Palsternackscap..
över 2 månader
Chokladcheeseca
av Bodil56
över 2 månader
Apelsinsallad m..
över 2 månader