Apelsinstubbe

Med rulltårta kan man kreera läckra, vackra bakverk att servera till kaffet efter maten eller närhelst man blir sugen på en god kaka. Detta recept tillhörde vinnarna i en tävling med Hemmets Veckotidning.

Betyg (3 röster)
Apelsinstubbe

Ingredienser

Botten:
3 ägg
1 ½ dl strösocker
5 msk potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g färskost (t ex philadelphia eller kesella)
½ dl socker
3 dl vispgrädde
100 g ljus choklad
Ca: ½ dl koncentrerad apelsinsaft

Garnering:
Choklad

Gör så här

Värm ugnen till 250°.

Botten:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna, kakao och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Rör om försiktigt.

Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i ugnen ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat papper och dra bort bakpapperet. Låt kakan svalna under plåten.

Fyllning:
Rör osten smidig med sockret och 1/2 dl ovispad grädde. Koka upp ½ dl grädde och rör ner chokladen i mindre bitar. Blanda chokladen med apelsin/ost. Vispa resten av grädden och blanda i fyllningen.

Bred större delen av fyllningen på kakan och rulla ihop. Bred resterande fyllning ovanpå. Garnera med t ex kokta strimlade apelsinskal, hackad choklad och strössel.

Låt kakan mogna i kylskåpet några timmar före servering.
Visningar:
4292
Sparat:
158

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.