Apelsintarte

Den här apelsintarten med mandelsmak är lika vacker som god.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 bitar

Ingredienser

Tartedeg:
2,5 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1 msk strösocker
1 äggula

Fyllning:
200 g mandelmassa
2 ägg
1 äggvita
2 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
Rivet skal av två apelsiner

Garnering:
2 apelsiner

Gör så här

Börja med tartedegen. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman mjöl, matfett och socker, gärna i en matberedare.

Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en låg pajform, ca 25 cm i diameter.

Gör fyllningen: Riv mandelmassan på ett rivjärn.

Tillsätt äggen och äggvitan, ett i taget, i mandelmasserivet.

Blanda potatismjöl och bakpulver noga. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt det rivna apelsinskalet. Häll smeten i tarteskalet.

Grädda apelsintarten på galler längst ner i ugnen ca 20 minuter. Låt det svalna.

Gör garneringen. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Garnera tarten med klyftorna.
Visningar:
801
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Apelsintarte recept
Choklad- och ap..
av Fin
över 2 månader
Apelsintårta
över 2 månader
Apelsintårta me..
över 2 månader
Fryst apelsintå..
över 2 månader
Pastorskans ape..
över 2 månader
Läcker apelsint
av aastrid
över 2 månader