Apelsintryffelbiskvier

Riktiga godsaker till kaffet på maten, eller som konfekt. Inte svåra att göra, men lite pyssliga. Blir det över tryffelsmet kan den rullas till kulor eller stelna och skäras i bitar, för att sedan pudras med kakao till tryfflar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 35 st
Apelsintryffelbiskvier

Ingredienser

200 g mandelmassa
1 stor äggvita

Apelsintryffel:
1 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
50 g smör
Finrivet skal av 1 apelsin
2 msk citruslikör
Ca 200 g mörk blockchoklad till glasering

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda mandelmassan med äggvita i matberedare. Klicka ca 35 mycket små rundlar ungefär som en tiokrona på plåt med bakplåtspapper.

Grädda 8–10 min mitt i ugnen.

Koka upp grädden och ta från värmen. Hacka chokladen och blanda ner i grädden. Rör tills den smält. Låt svalna till 35 grader. Rör ner smör, apelsinskal och likör. Låt kallna.

Klicka ut tryffeln på bottnarna innan den stelnar. Ställ dem i kylen innan du ska doppa dem i choklad.

Smält chokladen över vattenbad och doppa över­delen. Låt kallna. Förvara i kylskåp eller frys fram till serveringen.
Visningar:
1623
Sparat:
55

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.