Aprikos- och hasselnötsbaguetter

Goda baguetter som passar till till frukosten, middagen eller osten efter maten. I receptet har vi blandat det nyttiga dinkelmjölet med specialvetemjöl för att brödet inte ska bli för kompakt. Brödet smakar fantastiskt med en skiva ädelost eller annan smakrik ost.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 dl hasselnötter
200 g torkade aprikoser
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
1 tsk strösocker
1 msk salt
6 dl dinkel fullkornsmjöl (320 g)
4 – 5 dl vetemjöl special (240–300 g)
1 dl pumpafrö eller solrosfrö

Till utbakning:
½ dl dinkel fullkornsmjöl

Gör så här

Rosta hasselnötterna i torr panna och gnugga bort skalen i en handuk. Blötlägg aprikoserna 15 min i ljummet vatten om de är hårda. Grovhacka nötter och väl avrunna aprikoser. Smula ner jästen i bunke. Lös ut jästen i lite av vattnet. Häll i resten avvattnet, olivolja, socker, salt, fullkornsmjöl och arbeta in vetemjöl tills degen känna smidig.

Tillsätt hasselnötter, aprikoser och pumpafrö. Arbeta degen tills den släpper i kanten. Låt degen jäsa under bakduk 30 min eller till dubbel storlek.
3. Strö ut lite dinkelmjöl på bakbordet och baka ut till 3 långa, lite vridna baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30–40 min. Sätt ugnen på 250°.

Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.
Visningar:
810
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.