Aprikos- och persikopaj

Supersnabb efterrättspaj, gärna med grädde eller glass till

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Pajbotten + fyllning:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 msk socker
1 brk 240 g aprikoser
1 brk 240 g persikor

Lock:
3/4 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl socker
mandelmassa efter behag
1 äggula

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka eller knåda samman pajbottnen, klä en smörad form ,av normalstorlek, med degen. Ställ in i varma ugnen några minuter medan du hackar den konserverade frukten samt (för sig) hackar samman ingredienserna till pajlocket. De sista ska inte bli en slät deg.
Tag ut pajsbottnen, täck med frukten och strö locket över, in i ugnen i 15-20 minuter. Busenkelt!
Visningar:
1647
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Persikopaj recept
Persikopaj med ..
av lennali
över 2 månader
Peach Cream Pie..
över 2 månader
Persikopaj
över 2 månader
Persikopaj
av Jessika
över 2 månader
Persikopaj
av Lilloo
över 2 månader
Persikopaj
över 2 månader