Argentinsk vitlöksgryta

Jag tycker att det är praktiskt med köttgrytor även om det kan ta lite tid att göra, men denna sköter sig själv på spisen mesta del av tiden.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g nötbringa
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 grön paprika
Olja till stekning
1 tsk salt
1 krm chilipeppar
2 dl köttbuljong
Saften av 1 citron
4 msk tomatpuré
1 lagerblad

Gör så här

Putsa köttet och skär i jämnstora grytbitar. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
Bryn löken i olja på medelstark värme. Öka värmen och låt köttet bryna med, Krydda med salt och chilipeppar.
Sänk värmen och späd med buljong och citronsaft samt lägg i tomatpuré och lagerbladet.
Låt sjuda på lägsta värme under lock ca 1-1½ timme eller tills köttet känns mört.
Rör ner paprika vid serveringen och smaka av med salt och peppar.

Serveras med ris.
Visningar:
4528
Sparat:
44

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.