Asiatisk fisk i paket

Detta är en doftbomb! Öppna paketen vid bordet och låt alla dra ett djupt andetag. Det doftar underbart.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 portionsforeller eller annan fisk, 150 g per person
50 g smör
2–3 vitlöksklyftor
4 cm färsk ingefära
1–2 färska chilifrukter
4 citrongräs eller 2 limefrukter
salt
Peppar
2 dl lätt crème fraiche

Gör så här

Bulta hälften av citrongräset försiktigt eller riv skalet av en lime och blanda med crème fraiche och ställ kallt till servering.

Smörj fyra ark metallfolie. Lägg en rensad forell på varje ark. Fördela skivad vitlök, ingefära, chili och citrongräs eller pressad lime över fiskarna. Krydda med salt och vitpeppar. Klicka resten av smöret över fisken. Nyp ihop paketen (detta kan förberedas i god tid) och grädda i 200° i 20 minuter. Servera med jasminris och limesås.
Visningar:
1815
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Krämig pastasal
av sajoh69
över 2 månader