Asiatisk kalkonwok

Saftigt kalkonkött och fräscha grönsaker som snabbt steks i woken - det asiatiska köket ger oss massor av idéer och möjligheter.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g kalkonkotlett
1 knippa vårlök
300 g sockerärter
150 g sojaböngroddar
1 knippa persilja
150 g minimajs på burk
3 msk olja
1 1/4 dl kycklingbuljong
2 msk soja
Salt
Peppar

Gör så här

Skär köttet i en halv cm breda strimlor. Ansa och skölj vitlöken och skär den i tunna ringar.

Ansa och skölj sockerärterna. Skölj sojaböngroddarna och låt dem rinna av. Ansa, skölj och hacka persiljan fint. Låt minimajsen rinna av.

Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg i sockerärterna och låt dem sjuda i 2 minuter. Spola dem under kallt, rinnande vatten och låt dem rinna av.

Hetta upp oljan i en wok eller i en stor stekpanna. Bryn köttet kraftigt runt om under omrörning. Ta upp köttet och ställ det åt sidan.

Lägg ner grönsakerna och bryn dem under omrörning i 2 minuter. Häll över buljongen. Tillsätt köttet och sjud upp. Låt sjuda ca 2 minuter tills köttet inte längre är rosa. Smaka av med soja, salt och peppar. Strö över persilja och serverea genast.
Visningar:
769
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Kalkonwok recept
Kalkonwok med g..
av Queenie
över 2 månader
Kalkonwok med p
av Queenie
över 2 månader
Kalkonwok med b
av odin
över 2 månader
Kalkonwok med n
av tina62
över 2 månader
Kalkonwok med m
över 2 månader