Asiatisk Lax

Jättegod lax för vardag som till fest, barnen gillade den också. Den bästa fisk de ätit sa de.

Betyg (11 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 Bitar ben- och skinnfri lax, ca 500 gr
1 tsk salt
1 tsk malen ingefära
1 tsk farinsocker
1 msk pressad lime
1-2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde ( går att göra mjölkfri, med oatly matlagningsgrädde)

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Krydda med salt, ingefära, farinsocker, limesaft och finhackad vitlök. Häll över grädde. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med lättstekta grönskaker och kokt ris.

Vi blandade alla torra kryddor i en skål och hällde över, sen pressade vi limen över fisken sist och la över vitlöken.

Jag bytte ut riset mot bulgur och gjorde en sallad med färsk spenat, och haricots verts.
Visningar:
6307
Sparat:
312

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader