Asiatisk supersmal kycklingsoppa med lågt GI

Den är super

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

0,8 l vatten
1,5 st hönsbuljongtärning(ar)
300 g kycklingfilé(er)
1 msk rapsolja
1 st gul lök(ar)
4 st vitlöksklyfta(or)
5 cm ingefära, färsk, skivad
2 stjälk(ar) citrongräs
4 st limeblad
1 st chili, röd
salt
150 g sockerärter
1 ask cocktailtomater
8 st champinjoner
0,5 dl färsk koriander, hackad

Gör så här

1. Skär löken i klyftor. Skär vitlöken i tunna skivor. Skär kycklingen i bitar. Fräs detta i oljan utan att det tar färg. Tillsätt vatten, buljong, salt, ingefära och limeblad. Skär bort den grova biten från citrongräset och finhacka resten.
2. Kärna ur chilin och skär den i tunna skivor. Tillsätt citrongräs och chili i soppan. Låt koka 15 minuter.
3. Skär champinjonerna i skivor och dela tomaterna i två delar. Skär sockerärterna i två delar, lite snett så blir det snyggare. Finhacka koriandern. Tillsätt champinjoner, sockerärter och tomater och låt koka på svag värme någon minut. Strö koriander över soppan vid servering.
Visningar:
3011
Sparat:
92

LIKNANDE RECEPT

Kycklingsoppa recept
Krämig kyckling..
över 2 månader
Kycklingsoppa m
av leek70
över 2 månader
Asiatisk het ky
över 2 månader
Kryddig kycklin
över 2 månader
Kycklingsoppa m
över 2 månader
Kyckling- och t
över 2 månader