Aubergine med valnötter

Vegetariskt

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

1 kg aubergine
1 tsk salt

Fyllning:
80 g valnötter
1 tsk mald koriander
1 tsk dragon
2 msk finhackad dill
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 pkt saffran (1 g)
2 msk vinäger
3 klyftor vitlök
1 gul lök
100 g olivolja (drygt 1 dl)

Gör så här

Skär auberginerna i 1 cm tjocka skivor. Strö salt över och låt dem ligga och dra en stund så att vätskan dras ur. Kör under tiden valnötter i matberedaren eller hacka dem mycket fint.

Blanda med koriander, dragon, dill, salt, peppar och saffran. Häll över vinäger och rör ner pressad vitlök. Skala och finhacka löken och blanda ner den. Hetta upp en del av oljan i en stekpanna.

Pressa vattnet ur aubergineskivorna och stek dem i omgångar ca 5 minuter på varje sida. Lägg auberginerna på ett fat och fördela fyllningen på dem.
Visningar:
1270
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
American Tollho..
över 2 månader
Kakor med dumle
över 2 månader
Färskpotatissal
över 2 månader
Nougatcrisp
över 2 månader