Avgolemono

Grekisk kycklingsoppa med citron

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6
Avgolemono

Ingredienser

12 dl höns / kyckling buljong
100 g torkad orzo eller - 6 msk annat mjuk ris / pasta
2 ägg
4 msk citronsaft
Salt
peppar
Finhackad , färsk persilja , till garneringen
Bröd , till serveringen .

Gör så här

Häll buljongen i en stor kastrull och låt den koka upp på medelhög värme. Häll i orzon och koka i 8-10 min eller tills pastan är precis färdig.

Vispa äggen i en skål i minst 30 sek. Häll i citronsaften och vispa i ytterligare 30 sek.

Sänk däefter värmen under kastrullen med buljong och pasta till dess att buljongen slutat upp att koka.

Rör gradvis ner 4-5 msk av den varma buljongen i citron och ägg bladningen. Vispa konstant. Häll gradvis i ytterligare 2 1/4 dl buljong. Vispa under tiden så att äggen inte skär sig.

Häll gradvis citron och äggbladningen i kastrullen. Vispa tills soppan tjocknar en aning. Den får inte koka. Salta och peppra efter smak.

Ös upp soppan i djupa tallrikar och strö över hackad persilja. Servera tillsammans med färskt bröd.
Visningar:
4189
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT