Avokado- och äppeldip

Avokado är en idealisk ingrediens i dipsåser. Här gör du en inte så mäktig sås med äpple, paprika och pinjenötter, perfekt att doppa chips eller strimlade grönsaker i.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 syrligt äpple
½ citron
1 mogen avokado
3 msk crème fraiche
½ röd paprika
Salt
Peppar
2 msk pinjenötter eller solrosfrön

Gör så här

Skala äpplet, kärna ur det och hacka eller tärna det fint. Pressa citronen över äpplena.

Dela, kärna ur och skala avokadon. Mosa den med en gaffel och blanda med crème fraiche. Kärna ur och finhacka paprikan.

Blanda avokadomoset med äpple, citronsaft och paprika och smaka av med salt och peppar.

Rosta pinjenötterna eller solrosfrön i en torr stekpanna någon minut, låt dem svalna och blanda ner i såsen. Häll upp dipsåsen i en skål och servera med olika tillbehör.

Du kan också servera såsen som tillbehör till skaldjurs- eller kycklingsallad.
Visningar:
1076
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.