Avokado- och bananmousse

Avokado och banan tillhör våra allra mest näringsrika frukter. Deras mjuka konsistens och milda färg gör sig utmärkt i en läcker mousse, som smaksätts med lime och lönnsirap.
JÖSSES VAD GOTT DETTA ÄR!

Betyg (2 röster)
Antal personer
2 st
Avokado- och bananmousse

Ingredienser

2 mogna avokados
1 banan
2 tsk färsk limesaft
2 msk lönnsirap
1 äggvita

Gör så här

Dela avokado och ta bort kärnorna. Gröp ur fruktköttet med en sked och lägg det i en skål. Mosa avokado köttet ordentligt med en gaffel. Mosa även bananen och rör ihop det hela till en jämn smet. Tillsätt limejuice och lönnsirap och blanda ordentligt. Du kan också köra allt i en matberedare.

Vispa äggvitan till hårt skum och vänd försiktigt ned skummet i avokado blandningen. Lägg upp moussen i portionsskålar och ställ dem i kylen i ca 1 timme före serveringen. Dekorera gärna moussen med litet riven choklad.

Du kan byta ut lönnsirapen mot samma mängd honung. Citronsaft går lika bra att använda som limesaft.
Visningar:
2193
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Bananmousse recept
Bananpannkaka m..
över 2 månader
Krämig bananmou
över 2 månader
Bananmousse med
över 2 månader
Bananmousse
över 2 månader
Brownie med ban
av Fin
över 2 månader
Vit choklad och
över 2 månader