Bärpaj

Mycket enkel efterrätt som kan göras på såväl färska bär eller djupfrysta.
Pajdegen kan man göra när man önskar och frysa in för att snabbt kunna göra pajen när man sedan önskar.

Betyg (1 röst)
Antal personer
1 paj

Ingredienser

3 dl vetemjöl
100 gr smör (rumstempererat)
3 msk strösocker

Marängmassa:
3 äggvitor
1 dl strösocker

Gör så här

Blanda pajingredienserna och låt degen stå svalt ett tag.
Klä en pajform med degen och grädda den i 8 minuter i 225 grader.
Ta ut den och lägg på önskad bärfyllning.
Vispa de 3 äggvitorna till hårt skum och tillsätt sedan strösockret försiktigt.
Lägg marängmassan över bärfyllningen och grädda sedan i samma gradantal i cirka 5 minuter. Marängen skall få önskad färg.
Visningar:
1321
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Bärpaj recept
Världens godast..
över 2 månader
Bärpaj med marä..
av -karo-
över 2 månader
Rårörd vaniljså
av tina62
över 2 månader
Glutenfri bärpa
över 2 månader
Bärpaj med chok
av tina62
över 2 månader
Snabb bärpaj Gi
av Gillsan
över 2 månader