Bärsnitt

Sockerfritt

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca: 20

Ingredienser

100 g kallt margarin
5 dl vetemjöl
200 g kesella
200 - 250 g bär tex hallon
1 ½ msk lättströ
4 tsk maizena
Ägg till pensling
Hackad mandel till garnering

Gör så här

Ugn: 225 c

Finfördela margarinet i vetemjölet till en grynig massa. Tillsätt kesellan och forma degen till en längd.

Dela den i två delar och kavla ut dem till degkakor med måtten 18 x 25 cm.

Flytta över dem på papperstäckt plåt och lägg en sträng med bär tex hallon, längs mitten av de avlånga degplattorna. Blanda lättströ och maizena och fördela hälften på varje längd ovanpå bären.
Vik degen på "tre" så att den blir 6 cm bred. Pensla uppvispat ägg. Strö över hackad mandel(kan uteslutas) och grädda i mitten av ugnen i 225 c i ca 15 minuter. Skär upp längderna i 2 ½ cm breda bitar.

Kakorna kan frysas.
Visningar:
2885
Sparat:
67

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR