Bästa tjälknölen

Lite modernare form av tjälknöl, som går att äta både kall, o som stekta skivor till middag.

Betyg (1 röst)
Antal personer
valfritt

Ingredienser

ca. 1kg nöt eller älgkött
Marinad:
2 dl kinesisk soya
1 dl vatten
5 vitlöksklyftor (kluvna)

Gör så här

Ta köttet direkt från frysen in i ugnen, placera den på galler näst längst ner, 75 grader i ca 12 timmar för stek på ca 1 kg. Låt den sedan svalna o lägg den sen i marinaden, där kan den ligga länge men minst ett dygn innan man börjar skära i den.
Visningar:
14195
Sparat:
96

LIKNANDE RECEPT

Tjälknöl..
av tina62
över 2 månader
Tjälknöl på fär
av lennali
över 2 månader
Marinerad rostb
av lennali
över 2 månader
Rotfruktsgratän
över 2 månader
Variabel tjälkn..
över 2 månader
Tjälknöl på Råd
över 2 månader