Béarnaisesås

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

150 g smör
1/2 dl vatten
2 1/2 msk dragonvinäger
1 msk finhackad gul lök
1-2 persiljestjälkar
5 krossade hela vitpepparkorn
1 krm torkad dragon
3 äggulor
3/4 msk hackad persilja
salt
cayennepeppar

Gör så här

Skala och finhacka lök, äpple och vitlök. Smält smöret i en kastrull. När smöret tystnat och blivit mycket svagt brynt - tillsätt lök, äpple, vitlök och curry och fräs det på svag värme ca 5 minuter. När curryn fräses med smöret kommer currysmaken bättre fram. Strö över vetemjölet och rör om. Blanda ner vatten och fond och låt såsen koka i ca 5 minuter. Kör såsen i mixer och häll tillbaka den i kastrullen. Runda av såsen med grädde och smaka av den med salt och peppar.
Visningar:
1791
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Béarnaisesås recept
Enklare bearnai..
över 2 månader
Bèarnaisegratin..
av boz1965
över 2 månader
Plankstek med f
över 2 månader
Kött fondue med..
över 2 månader
Lenas goda fisk..
över 2 månader
Plankstek black
av Gillsan
över 2 månader