Böregipajer

Böregi är små pajer med fårost. De smakar mycket gott till sött te.

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 st

Ingredienser

5 plattor fryst smördeg

Fyllning:
200 g fetaost, smulad
1 ägg
3 msk finhackad persilja
1 msk finhackad dill

Till pensling:
1 ägg

Gör så här

1. Blanda ingredienserna till fyllningen.
2. Utbakning: Ta fram smördegsplattorna och låt dem ligga i rumstemperatur ca 20 min. Skär varje platta i fyra bitar, dela först en gång på bredden och sedan en gång på längden. Kavla ut varje bit till rutor, ca 10x10 cm.
3. Sätt ugnen på 225°. Lägg ca 1 msk fyllning i mitten på varje ruta. Pensla kanterna med vatten. Ta upp kanterna och nyp ihop. Pensla knytena uppvispat ägg och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills de är gyllengula. Låt dem svalna på galler utan bakduk.
Visningar:
574
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.