Baba Ganoush

Servera denna goda och lite annorlunda dip till grillat eller som tillbehör till förrätten.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

1 stor aubergine
4 vitlöksklyftor
Rivet skal och saft av en citron
1-2 msk sesampasta (valfritt)
1 tsk sambal oelek
2½ dl mild, naturell youghurt

Till serveringen:
Färska grönsaker
Färskt bröd

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader och placera gallret mitt i ugnen.

Lägg auberginen på en plåt och baka den i ugnen i 30 minuter. Vänd auberginen och lägg nu även vitlöksklyftorna (med skal) på plåten. Baka i ytterligare 20 minuter tills auberginen är riktigt mjuk.

Ta ut auberginen och vitlöksklyftorna och låt dem svalna. Halvera auberginen och gröp ur fruktköttet och lägg det i en mixer eller matberedare. Pressa ner vitlöksklyftorna tillsammans med auberginens kött.

Mixa aubergin och vitlök till en jämn smet. Tillsätt citronskal, färskpressad citronsaft, sesampasta och sambal oelek.

Häll aubergineblandningen i en skål och blanda ner youghurten. Servera med grönsaksstavar och färskt bröd.
Visningar:
1259
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Marängsviss med
över 2 månader
Vitlöksdip, Bab
över 2 månader
Baba ghanough
av Jinan
över 2 månader
Anna & Bojans v
över 2 månader
Prima tagliatel
av Prima
över 2 månader
Karamelliserade..
över 2 månader