Baba Ganoush

Tidningen buffe har ett recept på baba ganoush, som inte är sådär jättebra, här kommer en enkel variant...

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 stora auberginer
2 klyftor vitlök
2 msk pressad citron
1 msk tahina (sesampasta, kan köpas i affärer)3 msk olivolja
salt
svartpeppar

Gör så här

Dela auberginerna på längden och pensla snittytan med olja.
In i ugnen med dem i 175 grader.
Låt dem stekas tills de är väldigt mjuka, ca 30minuter.
Dra av skalet och mosa innanmätet med en gaffel.
Blanda alla ingredienser noggrant.
Färdigt att börja dippa!
Visningar:
4624
Sparat:
63

LIKNANDE RECEPT

Marängsviss med
över 2 månader
Vitlöksdip, Bab
över 2 månader
Baba ghanough
av Jinan
över 2 månader
Anna & Bojans v
över 2 månader
Prima tagliatel
av Prima
över 2 månader
Karamelliserade..
över 2 månader