Baba ghanough

En libanesisk dip som passar bra till grillat köt , fisk eller kyckling och till bufeer och små rätter

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st
Baba ghanough

Ingredienser

3 stora auberginer
3 msk tahini (sesampasta)
3 msk citron, pressad saft
2 msk olivolja
2-3 vitlöksklyftor, pressade
2-3 krm salt

Gör så här

Rosta auberginerna på grillen runt om tills de mjuknat och skalet blivit lite svart. Dra bort skalet och dela fruktköttet i bitar. Mixa det med tahini, citron , vitlök och salt .
Tillsätt oliver olja på toppen som på bilden. Servera gärna som dip till libanesisk pita bröd.
Visningar:
3965
Sparat:
94

LIKNANDE RECEPT

Marängsviss med
över 2 månader
Vitlöksdip, Bab
över 2 månader
Anna & Bojans v
över 2 månader
Prima tagliatel
av Prima
över 2 månader
Karamelliserade..
över 2 månader
Kryddig quornfä
över 2 månader