Bacon- och persiljeflan

Denna paj smakar bra både varm och kall. Den passar utmärkt till picknicken. Servera den gärna med en krispig morotssallad.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

225 g färdig pajdeg

Fyllning:
100 g bacon eller rökt skinka
1 knippa bladpersilja
2 stora ägg
2 dl crème fraiche
1 krm salt
½ krm svartpeppar
1 knippa salladslök

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Tina och kavla ut pajdegen på en lätt mjölad arbetsbänk. Klä en pajform, 20 cm i diameter, med degen och tryck till kanterna.

Pricka ytan med en gaffel och förgrädda pajskalet ca 10-15 minuter tills den har fått lite färg. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.

Tärna baconet och låt det fräsa på svag värme i en torr, fettsnål stekpanna ca 5 minuter. Låt det rinna av på ett hushållspapper. Skölj och nyp av persiljebladen och hacka dem fint. Blanda ägg, crème fraiche, persilja och kryddor i en skål. Blanda väl.

Skölj och skär salladslöken fint. Strö lök och bacon i pajskalet. Häll över äggblandningen och jämna till ytan. Grädda 25 minuter eller tills äggblandningen har stelnat. Servera genast.
Visningar:
565
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.